Iskola adatai

OM azonosító
034847
Igazgató
Göndöcsné Sárossi Rita
e-mail
titkarsag.drsztgyorgyia{kukac}ebtk.hu
telefon
06-1 367-1429, 06-1 430-1906,
06-1 430-1907

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
Projektünk címéül névadónk egyik gondolatát választottuk:

Pályázatunk

„Ahogy ma tanítunk, olyan lesz a holnap!”

Iskolánk, a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola egy lakótelep központjában helyezkedik el. Diákjaink egyharmada beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzd, illetve sajátos nevelési igényű. Sokan élnek csonka családban. Ilyen háttérrel rendelkező tanulók között a címben megfogalmazott mottónk fokozott felelősséget jelent pedagógusaink számára. Szeretnénk, ha tanítványaink, körülményeik ellenére, alapos tudású, széles látókörű, saját hazájuk és más országok kultúrájának befogadására kész, érdeklődő személyiséggé válnának. Úgy gondoljuk, hogy ezen a téren személyes példamutatásunk jelenti a legnagyobb vonzerőt. A gyerekek szemében csak akkor lehetünk hitelesek, ha személyes kapcsolatukban, a közös munkán keresztül megtapasztalják, hogy ezek az értékek számunkra is fontosak. Minden gyermekhez másképpen kell közelíteni, és ezt a feladatot csak akkor tudjuk sikeresen megoldani, ha szakmai tudásunk, módszertani kultúránk minden területen naprakész. Tantestületünk átlagéletkora 40 és 50 év közé esik, ezért különösen szükségünk van új impulzusokra, nemzetközi kitekintésre és tapasztalatokra. Intézményünk már több nemzetközi projektben vett részt és ezt a hagyományt a jövőben is folytatni szeretnénk.

Bővebben ...

Iskolánk az idei tanévtől részt vesz az Európai Bizottság által támogatott Erasmus+K102, Stratégiai Partnerségek típusú pályázatában. A projekt címe: BeEmotional –Techie. Bridges between emotional learning and technology - Hidak az érzelmi nevelés és a technológia között. A projekt célja az érzelmi intelligencia fejlesztése és mérése, időtartama három év (2019 – 2022).

Bővebben ...

Copyright © 2024 Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola  Rights Reserved.